လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းနဲ႔က်န္းမာေရး

 လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းႏွင့္ အဆစ္ေရာင္နာ
လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းေသာက္သံုးေပးျခင္းျဖင့္ အဆစ္နာက်င္ကိုက္ခဲမႈကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္ၿပီး၊ အဆစ္အျမစ္ေရာင္ရမ္း ကုိက္ခဲသည့္ေရာဂါ ျဖစ္ပြားႏုိင္ေခ်ကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးပါတယ္။ အ႐ိုးႏုေတြကို ပ်က္စီးေစတဲ့ အင္ဇုိင္းပိတ္ဆုိ႔ျခင္းကုိလည္း ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။

လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းႏွင့္ အ႐ုိး
လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းမွာ ဖလူအုိ႐ိုက္ဒ္ ျဒပ္ေပါင္းျမင့္မားစြာပါဝင္တာေၾကာင့္ အ႐ုိးကုိ သန္မာေစႏိုင္ပါတယ္။ ေန႔စဥ္ လက္ဖက္ရည္ၾကမ္း ေသာက္သံုးေပးျခင္းျဖင့္ အ႐ုိးကို သိပ္သည္းက်စ္လစ္ေစပါတယ္။


  လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းႏွင့္ ကိုလက္စထေရာ
လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းဟာ ကုိလက္စထေရာကိုေလွ်ာ့ခ်ေပးနိုင္ပါတယ္။ မေကာင္းတဲ့ကိုလက္စထေရာကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးၿပီး

ေကာင္းတဲ့ကိုလက္စထေရာနဲ႔ မေကာင္းတဲ့ကိုလက္စထေရာတို႔ရဲ႕ အခ်ဳိးအစားကို မွ်တေကာင္းမြန္လာႏုိင္တဲ့အစြမ္း ရွိပါတယ္။

  လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းႏွင့္ အဝလြန္ျခင္း
လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းဟာ အဆီဆဲလ္အတြင္း သၾကားဓါတ္ေရႊ႕လ်ားမႈကို ရပ္တန္႔ေစျခင္းအားျဖင့္ အဝလြန္ျခင္းကုိ တားဆီးေပးပါတယ္။ က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီညြတ္မွ်တတဲ့ အစားအေသာက္ကိုစား၊ ေလ့က်င့္ခန္းပံုမွန္လုပ္ၿပီး လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းေသာက္ေပးမယ္ဆုိရင္ေတာ့ အဝလြန္ျခင္းျဖစ္လာႏိုင္စရာ လံုးဝမရွိပါဖူး။

လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းႏွင့္ ေသြးခ်ဳိေရာဂါ
လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းဟာ ဇီဝျဖစ္ပ်က္မႈျဖစ္စဥ္ကို တုိးတက္ေကာင္းမြန္ေစၿပီး ေသြးတြင္းသၾကားပါဝင္မႈ ႐ုတ္တရက္ တုိးျမင့္လာျခင္းကို ကာကြယ္ေပးပါတယ္။

Credit : KhitLuNge

No comments

Followers

တမာသားေလး(မတၱရာ)

ေလ့လာသင္ယူဆဲျဖစ္ေသာေၾကာင့္ အမွားေတြ႕ခဲ့ရင္ ခြင့္လႊတ္ပါရန္ေတာင္းပန္အပ္ပါသည္
Powered by Blogger.