ခႏၶာကိုယ္အေျခအေနေျပာင္းလဲမႈမ်ားက ေဖာ္ျပေသာ က်န္းမာေရးျပႆနာမ်ား

ဆံပင္မ်ားပါးလာျခင္း၊ ေျခေထာက္ယားယံျခင္း၊ အေၾကာင္းရင္းမသိ ရဘဲ အင္ပ်ဥ္ထျခင္း(သို႔မဟုတ္)မ်က္ကြင္းညိဳျခင္းတို႔ကဲ့သို႔ ခႏၶာ ကိုယ္အေျခအေနေျပာင္းလဲမႈမ်ားမွာ အႏၲရာယ္လံုးဝမရွိေသာ လကၡဏာမ်ားျဖစ္ပံုေပၚေသာ္လည္း ယင္းလကၡဏာမ်ားသည္ နာမက်န္းျဖစ္ျခင္း (သို႔မဟုတ္) အျခားက်န္းမာေရးျပႆနာမ်ားကို ေဖာ္ျပေသာ လကၡဏာမ်ားျဖစ္ႏိုင္သည္။

ထုိ႔ေၾကာင့္ သင့္ခႏၶာကိုယ္၏ အေျခအေနေျပာင္းလဲမႈမ်ားကို ေစာင့္ၾကည့္ရန္ အေရးႀကီးသည္။ ခါးတစ္ဝိုက္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ပိုမ်ားလာျခင္းေၾကာင့္ ဆီးခ်ိဳေရာဂါျဖစ္ႏိုင္သည့္ အႏၲရာယ္ရွိႏိုင္ၿပီး အကယ္၍ အမ်ိဳးသမီးျဖစ္ပါက ခါး ၃၁ လက္မ(သို႔မဟုတ္)အမ်ိဳးသားျဖစ္ပါက ခါး ၃၇ လက္မထက္ပို၍ ခါးတုတ္ေနပါက ဇီဝျဖစ္ပ်က္မႈဆုိင္ရာေရာဂါဟုေခၚသည့္ အေျခအေနတစ္မ်ိဳး ႀကံဳေတြ႕ႏိုင္သည္။

အဝလြန္ၿပီး ဆီးခ်ိဳေရာဂါျဖစ္ေနပါက ေမာပန္းႏြမ္းနယ္ျခင္း၊ အာ႐ံုစူးစိုက္မူေလ်ာ့ျခင္း၊ ဆီးမၾကာခဏသြားျခင္း၊ ေရေသာက္ၿပီး ခဏအၾကာ ေရျပန္ဆာျခင္း၊ အျမင္အာ႐ံုေဝဝါးျခင္းႏွင့္ ေသြးလည္ပတ္ျခင္းဆိုင္ရာ ျပႆနာမ်ားျဖစ္ေပၚလာႏိုင္သည္။
ႀကိဳတင္ကာကြယ္ျခင္းမွာ
အေကာင္းဆံုးျဖစ္ကာ ပံုမွန္ေလ့က်င့္ခန္းလုပ္ၿပီး က်န္းမာေရးႏွင့္ညီေသာ အစားအစာမ်ား စားေပးျခင္း ျဖင့္ က်န္းမာေရးႏွင့္ညီေသာ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ကို ထိန္းထားႏိုင္မည္ ျဖစ္ေသာ္လည္း ဆီးခ်ိဳေရာဂါ ရွိ၊ မရွိ ဆရာဝန္ႏွင့္ ေဆြးေႏြးစစ္ေဆးသင့္သည္။
မ်က္စိမ်ားတစ္ဝိုက္(သို႔မဟုတ္)တံေတာင္ေနရာတြင္ အဝါ ေရာင္အစက္မ်ားျဖစ္ေပၚေနပါက အေရျပားေအာက္တြင္ အဆီမ်ား စုေဝးေနျခင္းေၾကာင့္ ျဖစ္ႏိုင္ၿပီး ေသြးထဲ၌ ကိုလက္စထေရာပါဝင္မႈ ျမင့္မားေနျခင္းေၾကာင့္လည္း ျဖစ္သည္။ ယင္းေရာဂါ ရွိ၊ မရွိ သိရွိႏိုင္ ရန္ အစာမစားမီ ေသြးစစ္ေဆးမႈခံယူႏိုင္သည္။ ယင္းအေျခအေနမ်ား သက္သာေစရန္ ေလ့က်င့္ခန္းလုပ္ျခင္းႏွင့္ က်န္းမာေရးႏွင့္ညီၫြတ္ေသာ အစားအစာမ်ား စားေပးႏိုင္သည္။

မ်က္ကြင္းညိဳျခင္းမွာ အိပ္ေရးမဝျခင္းေၾကာင့္ ျဖစ္ေပၚလာႏိုင္ ေသာ္လည္း ဓာတ္မတည့္ျခင္း၊ မ်က္စိမ်ားယားယံျခင္း(သို႔မဟုတ္) ႏွာေခါင္းကို ပြတ္ျခင္းတို႔ေၾကာင့္ ျဖစ္ႏိုင္သည္။ ဓာတ္မတည့္မႈ ျဖစ္ ေစႏုိင္ေသာ အရာမ်ားႏွင့္ထိေတြ႕မႈကို ေရွာင္ရွားသင့္သည္။
က်ီးကန္းပါးစပ္နာျဖစ္ျခင္းမွာ သင့္၏ခႏၶာကိုယ္အတြက္ ဗီတာ မင္ဘီႂကြယ္ဝေသာ စားစရာမ်ား စားေသာက္ရန္ လိုေနၿပီး အစိမ္း ေရာင္အသီးအရြက္မ်ား၊ အသားႏွင့္ ဥမ်ားကဲ့သို႔ သံဓာတ္ပါ အစား အစာမ်ားစားေပးရန္ လိုေနၿပီဆိုသည္ကို ေဖာ္ျပျခင္းျဖစ္ႏိုင္သည္။
အလြန္ယားယံေသာ အင္ပ်ဥ္မ်ားထျခင္းမွာ အစားအစာတြင္ ပါဝင္ေသာ ဂလူတင္းဓာတ္ႏွင့္ ဓာတ္မတည့္ျခင္းေၾကာင့္ ျဖစ္ႏိုင္ သည္။ အကယ္၍ ဂလူတင္းႏွင့္မတည့္ပါက ဂလူတင္းပါဝင္ေသာ ဂ်ံဳကဲ့သို႔ စားစရာမ်ိဳးကို ေရွာင္ရွားသင့္သည္။
Credit : 7Day Daily

No comments

Followers

တမာသားေလး(မတၱရာ)

ေလ့လာသင္ယူဆဲျဖစ္ေသာေၾကာင့္ အမွားေတြ႕ခဲ့ရင္ ခြင့္လႊတ္ပါရန္ေတာင္းပန္အပ္ပါသည္
Powered by Blogger.