သင္မသိေသးတဲ့ ငွက္ေပ်ာသီးရဲ႕ အက်ဳိးေက်းဇူးမ်ား
ပုိတက္ဆီယမ္၊ ဇင့္ဓာတ္၊ သံဓာတ္စတဲ့ သတၱဳဓာတ္ေတြ အပါအဝင္ ဗီတာမင္ ေအ၊ ဘီ၊
စီနဲ႔ ဗီတာမင္ အီးေတြ ပါ၀င္တဲ့ ဒီ အာဟာရၾကြယ္ဝတဲ့ ငွက္ေပ်ာသီးက
စြမ္းအင္ရရိွေစတဲ့ အရင္းအျမစ္တစ္ခု ျဖစ္ပါတယ္။ ဘက္စုံအက်ဳိးျဖစ္ေစတဲ့
ဒီအသီးရဲ႕ က်န္းမားေရးအက်ဳိးေက်းဇူးေတြက အံ့မခန္းပါပဲ။
ဘယ္လိုအက်ိဳးေက်းဇူးေတြလဲဆုိတာ ၾကည့္လိုက္ၾကရေအာင္။
ေသြးေပါင္တက္ျခင္း ထိန္းသိမ္းေပးျခင္း
ဒီအသီးမွာ ပါတဲ့ ပုိတက္ဆီယမ္ဓာတ္က ေသြးေပါင္တက္ျခင္းမွ ထိန္းသိမ္းျပီး ေသြးေပါင္ျပန္က်ေစႏုိင္ပါတယ္။
ဥာဏ္ရည္တုိးပြားေစျခင္း
ဗီတာမင္-ဘီ ရဲ႕ပင္မအရင္းျမစ္ျဖစ္တဲ့ ငွက္ေပ်ာသီးက အာရုံေၾကာ လႈပ္ရွားမႈ တက္ၾကြေစျပီး သင္ယူမႈစြမ္းရည္ တုိးပြားေစတယ္။
ဦးေႏွာက္ေသြးေၾကာျပတ္ေရာဂါျဖစ္ပြားႏုိင္ေျခ ေလ်ာ့နည္းေစျခင္း
ေလ့လာမႈမ်ားအရ ငွက္ေပ်ာသီး ပုံမွန္စားသုံးျခင္းျခင္း ဦးေႏွာက္ေသြးေၾကာပိတ္ေရာဂါျဖစ္ပြားမႈ ေလ်ာ့နည္းေစတယ္။ အင္တီေအာင္ဆီဒင္းနဲ႔ အမွ်င္ဓာတ္ၾကြယ္ဝျပီး ကင္ဆာေရာဂါအႏၱရာယ္ျဖစ္ပြားႏုိင္ေျခ နည္းေစတယ္လုိ႔ ဆုိပါတယ္။
အရုိးအဆစ္မ်ား ထိန္းသိမ္းေပးျခင္း
ငွက္ေပ်ာသီးမွာ ပါတဲ့ probiotic bacteria က ခႏၶာကိုယ္ရိွ ကယ္ဆီယမ္ဓာတ္ကို စုပ္ယူေၾကာင္း သိရပါတယ္။ ဒါ့ေၾကာင့္ အရုိးအဆစ္မ်ား ပုိမိုၾက့ံခုိင္ေစပါတယ္။
အစာေခ်ဖ်က္အား ပိုေကာင္းေစျခင္း
ငွက္ေပ်ာသီးမွာ ရိွတဲ့ priobotic မ်ားက အာဟာရဓာတ္ေတြ စုပ္ယူႏုိင္ေစတဲ့ အင္ဇုိင္းမ်ား ထုတ္လုပ္ေပးပါတယ္။ ဒ့ါေၾကာင့္ အစာေခ်ဖ်က္အား ပိုမုိေကာင္းမြန္ေစျပီး မလိုလားအပ္တဲ့ ဘက္တီးရီးယားမ်ားက ခႏၶာကိုယ္ကို အႏၱရာယ္မျပဳေအာင္ တားဆီး ကာကြယ္ေပးပါတယ္။ ငွက္ေပ်ာသီးအစိမ္းဆုိရင္ ဝမ္းေလ်ာေရာဂါ တုိက္ဖ်က္ရာမွာ အလြန္ထိေရာက္ပါတယ္။
ဝမ္းခ်ဳပ္သက္သာေစျခင္း
ငွက္ေပ်ာသီးမွာ ေတြ႔ရတဲ့ pectin ျဒပ္တစ္မ်ဳိးက ဝမ္းခ်ဳပ္ျခင္းကို ေျပေပ်ာက္ေစျပီး ဝမ္းသြားရ ပိုမုိလြယ္ကူေစပါတယ္။
Credit: TrendMyanmar
ေသြးေပါင္တက္ျခင္း ထိန္းသိမ္းေပးျခင္း
ဒီအသီးမွာ ပါတဲ့ ပုိတက္ဆီယမ္ဓာတ္က ေသြးေပါင္တက္ျခင္းမွ ထိန္းသိမ္းျပီး ေသြးေပါင္ျပန္က်ေစႏုိင္ပါတယ္။
ဥာဏ္ရည္တုိးပြားေစျခင္း
ဗီတာမင္-ဘီ ရဲ႕ပင္မအရင္းျမစ္ျဖစ္တဲ့ ငွက္ေပ်ာသီးက အာရုံေၾကာ လႈပ္ရွားမႈ တက္ၾကြေစျပီး သင္ယူမႈစြမ္းရည္ တုိးပြားေစတယ္။
ဦးေႏွာက္ေသြးေၾကာျပတ္ေရာဂါျဖစ္ပြားႏုိင္ေျခ ေလ်ာ့နည္းေစျခင္း
ေလ့လာမႈမ်ားအရ ငွက္ေပ်ာသီး ပုံမွန္စားသုံးျခင္းျခင္း ဦးေႏွာက္ေသြးေၾကာပိတ္ေရာဂါျဖစ္ပြားမႈ ေလ်ာ့နည္းေစတယ္။ အင္တီေအာင္ဆီဒင္းနဲ႔ အမွ်င္ဓာတ္ၾကြယ္ဝျပီး ကင္ဆာေရာဂါအႏၱရာယ္ျဖစ္ပြားႏုိင္ေျခ နည္းေစတယ္လုိ႔ ဆုိပါတယ္။
အရုိးအဆစ္မ်ား ထိန္းသိမ္းေပးျခင္း
ငွက္ေပ်ာသီးမွာ ပါတဲ့ probiotic bacteria က ခႏၶာကိုယ္ရိွ ကယ္ဆီယမ္ဓာတ္ကို စုပ္ယူေၾကာင္း သိရပါတယ္။ ဒါ့ေၾကာင့္ အရုိးအဆစ္မ်ား ပုိမိုၾက့ံခုိင္ေစပါတယ္။
အစာေခ်ဖ်က္အား ပိုေကာင္းေစျခင္း
ငွက္ေပ်ာသီးမွာ ရိွတဲ့ priobotic မ်ားက အာဟာရဓာတ္ေတြ စုပ္ယူႏုိင္ေစတဲ့ အင္ဇုိင္းမ်ား ထုတ္လုပ္ေပးပါတယ္။ ဒ့ါေၾကာင့္ အစာေခ်ဖ်က္အား ပိုမုိေကာင္းမြန္ေစျပီး မလိုလားအပ္တဲ့ ဘက္တီးရီးယားမ်ားက ခႏၶာကိုယ္ကို အႏၱရာယ္မျပဳေအာင္ တားဆီး ကာကြယ္ေပးပါတယ္။ ငွက္ေပ်ာသီးအစိမ္းဆုိရင္ ဝမ္းေလ်ာေရာဂါ တုိက္ဖ်က္ရာမွာ အလြန္ထိေရာက္ပါတယ္။
ဝမ္းခ်ဳပ္သက္သာေစျခင္း
ငွက္ေပ်ာသီးမွာ ေတြ႔ရတဲ့ pectin ျဒပ္တစ္မ်ဳိးက ဝမ္းခ်ဳပ္ျခင္းကို ေျပေပ်ာက္ေစျပီး ဝမ္းသြားရ ပိုမုိလြယ္ကူေစပါတယ္။
Credit: TrendMyanmar
Leave a Comment